Tuesday, January 31, 2012

Kohupiimavorm ja punasesõstrakisell

Kohupiimavorm sai nii õhuline ja hetkel ahjus küpsemas. Õhulisus tekib sellest, et munavalged korralikult vahtu lüüa ja võimalikult vähese segamisega ülejäänud taina hulka segada. 




Jätkub 4-6 sööjale koos kiselliga



2 muna
0,75 dl suhkrut
400 gr kohupiima (kasutasin vanillimaitselist)
2 spl rõõska koort
1 tl vanillsuhkrut
2 spl mannat
1 sidruni riivitud koor


Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim, rõõsk koor, vanillsuhkur, sidrunikoor ja manna. Sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult eelmise osaga.
Kalla segu võitatud vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. 



Punasesõstra-kisell
4 dl külmutatud punaseid sõstraid
8 spl suhkrut
3 spl kartulitärklist
2 l vett


Pane vesi koos sõstardega tulele. Lisa suhkur. Lase keema tõusta. Eemalda keenud marjad kui otsustad ilusa läbipaistva kiselli kasuks. Mina eemaldasin enamuse ja jätsin siiski mõned toredad marjad kiselli ujuma. Sega kausis kartulitärklis vähese külma veega. Sega niristades kiselli hulka, pane veel kord tulele kuid ära enam keeda. Lase jahtuda. Serveeri koos kohupiimavormiga. 


Kohupiimavormi allikas nami-nami, mugandustega

No comments:

Post a Comment