See vana hea magustoit, mille maitse eriti hea talvel külmaga. Täna on just üks selling tuuline ja karge talvepäev. Kasutasin oma supis peenleiba 2/3 kogusest ja 1/3 rukkileiba.
Leivasupp õuntega
u 1,2 l vett
u 300 gr leiba
1 dl rosinaid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
3 suuremat õuna
1 dl suhkrut
Kalla vesi potti tükeldatud leiva peale ja lase seista, kuni leib on pehme. Puhasta ja tükelda õunad, lisa koos rosinate ja jõhvikatega. Kui jõhvikaid ei leidu, piisab ka rosinatest.
Pane pott tulele ja hauta madalal kuumusel u pool tundi aeg-ajalt segades, kuni õunad on pehmeks keenud. Lõpuks lisa suhkur. Serveeri vahukoore või hapkoorega.
Imemaitsev toit ongi valmis. Jätkub u kuuele.
No comments:
Post a Comment