Seekord aga midagi soolast ja midagi magusat koos. Mu mees maitses esimest lõigatud viilu leivast ja küsis, kas see peaks nüüd soolane või magus olema? Ütlesin, et võib nii ja naa. Kooslus on imeline - mandlid (kasutasin mahedaid), kaerahlebed, kuivataud ploomid, aprikoosid ja pisut rosinaid. Lisaks jahu, kaneel, sool, sooda ja magusaks teeb leiva mesi. Siduvaks aineks saab maitsestamata jogurt.
1 päts
1 dl mandleid
2 dl jämedaid kaerahelbeid
5 dl nisujahu
2 dl jämedalt hakitud kuivatatud puuvilju (nt ploome, aprikoose, rosinaid)
2 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl soola
4 dl maitsestamata jogurtit
0,5 dl vedelat mett
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Haki mandlid ja rösti kuumal pannil, kuni need muutuvad jumekamaks. Sega hulka kaerahelbed ja rösti veel veidi. Ühenda omavahel kõik kuivad ained, sega jogurti ja meega. Vooderda pooleteiseliitrine keeksivorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.
Küpseta ahjus 40-50 minutit. Tõsta restile jahtuma.
Maitseb imehea nii soojalt, näiteks võiga ja ka jahtunult.
No comments:
Post a Comment