Kohupiimakook
See on üks meie pere lemmikuid olnud aastaid. Ikka ja jälle läheb kordamisele. Rikas kooslus ja samas mahedamaitseline. Sisse olen pannud tavaliselt õunad, aga kui neid ei ole, siis sobivad ideaalselt virsiku tükid.
Koogist saab u 10 tk ja kaob kiirelt laualt. Seistes muutub paremaks. Teen tavaliselt 24 h varem valmis ja panen külmkappi seisma.
Põhi
125 gr võid või margariini
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
Täidis
1 prk (425 gr) konserv-virsikuid või 3 õuna
1 dl vahukoort
1,5 dl hapukoort
1 pk (200 gr) kohupiima
1 dl suhkrut
poole sidruni mahl (kui on suur sidrun)
2 muna
2 spl kartulijahu
2 tl vanillsuhkrut
Vahusta rasvaine ja suhkur ja lisa hulka muna.
Sega eraldi kausis kuivained ja lisa see suhkru-rasvaine segule.
Määri vorm 24cm võiga.
Pane taigen vormi põhjale ja servadele.
Kurna virsikud ja viiluta sektoriteks. Kui kasutad õunu, koori ja viiluta.
Laota virsikud või õunad tainale.
Sega täidise ained omavahel ja vala vormi.
Küpseta 180 C juures u tund.
NB poole aja möödudes kata kook ahjus küpsetuspaberiga.
Jahuta kook toatemperatuurile.
Kooki hoida külmas enne serveerimist.
No comments:
Post a Comment