Sunday, January 15, 2012

Porgandi-kookosemuffinid

Taas aeg muffinite jaoks. Need nii lihtsad valmistada ja mõnus suutäis igale võtjale.
Peab tunnistama, et seekordsed muffinid olid vähem magusad, sest suhkur oli majast lihtsalt otsa saanud. Aga asja balanseeris kenasti ära toorjuustuglasuur, mis imehästi tervislikkusele kalduvate muffinitega sobis.

Porgandi vastu on mul aga isiklik suur armastus, neid kasutan iga päev toidu valmistamisel. Porgandikooke olen teinud väga paljude erinevate retseptide järgi.

Vaja läheb:
3 muna
2 dl suhkrut (kasutasin vaid 0,75 dl)
1 dl toiduõli
2 dl (kaks suurt porgandit, u 200 gr) riivitud porgandeid
4 dl nisujahu
1,5 dl kookoshelbeid
1 dl mandlilaaste (või 100 gr metspähkleid)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli

Kaunistamiseks:
100 gr toorjuustu
1,5 dl tuhksuhkrut
1 sl vanillsuhkrut

Toorjuustu glasuuri kogust võib võtta topelt, et muffinid veel magusamad saaksid.

Vahusta munad suhkruga.
Sega hulka õli ja riivitud porgandid.
Sega eraldi kausis kokku kuivained: jahu, kookoshelbed, pähklid, küpsetuspulber, vanillsuhkur, kaneel.
Sega munavahu hulka.
Tõsta pabervormidesse.
Küpseta 200 kraadises ahjus 15-18 minutit.
Lase jahtuda.
Sega kokku toorjuustuglasuur ja tõsta muffinitele. Kaunista kookosega.

Kokku 12-14 muffinit
Allikas: Muffinid 2 Lia Virkus (mugandatud)


No comments:

Post a Comment