Saturday, January 28, 2012

Mokaruudud ehk suu magusaks

See on küll üks magus kook, mis meeldib nii vanadele kui noortele. Meie peres on see meeltmööda nii vanaisale kui kolmesele pojale.

Siit siis tulevad Mokaruudud, mida olen juba aastaid teinud. Aastaid tagasi leidsin retsepti raamatust  Seitset sorti küpsetised. Nüüd leidsin selle sarnase variandi Pere ja Kodu ajakirja lisast Pereköök mai 2010 numbrist.

Kogus suur plaaditäis.

Põhi:
2 muna
2,5 dl suhkrut (algversioonis 3 dl)
1,5 dl piima
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
150 gr sulatatud võid

Glasuur:
3 dl tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
60 gr sulatatud võid
4 sl kanget kohvi

Kaunistuseks: kookoshelbeid

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Kuni 10 min.
Nirista hulka piim.
Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao.
Sega kuivained munavahu hulka.
Lisa ka sulatatud ja veidi jahtunud või, sega läbi.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpeta 225 kraadi juures 10-15 minutit.
Võta kook ahjust ja lase jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sõelu tuhksuhkur ja kakao kaussi. Lisa vanillsuhkur, sulatatud või ja kange kohv, sega ühtlaseks.
Nirista glasuur jahtunud koogie. Puista peale kookoshelbeid.

No comments:

Post a Comment