Kodujuustu-tuunikalapirukas
..oma idee sai ta poest toodud 300 grammisest kodujuustutopsist (Ekstra). Nuputasin, mida teha. Eile sai tehtud üks imehea itaaliasugemetega köögivilja-hakklihasupp ja seda on järel just nii palju, et sinna kõrvale tuleks midagi pakkuda, et kõigil kõht täis saaks.
Lehitsesin Kohupiima-kodujuusturaamatut (100 rooga sarjast) ja leidsin sealt oma kunagise lemmiku kodujuustu-krevetipiruka retsepti. Sealt mugandatult tegin oma piruka.
Põhi:
2 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl soola
75 gr võid
1 dl kodujuustu
0,5 tl kuivatatud basiilikut
Täidis:
3 muna
200 gr kodujuustu
185 gr karp tuunikala vees
100-150 gr riivjuustu
1 marineeritud kurk
1 küüslauguküüs
0,5 tl kuivatatud basiilikut
Nõpi kokku jahu, sool, basiilik, või ja kodujuust.
Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
Kuumuta ahí 200 kraadini.
Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Tee põhjale kahvliga torkeid.
Küpseta 10 minutit.
Täidise tegemiseks sega omavahel munad, kodujuust, riivjuust, tuunikala, tükeldatud kurk, peeneks hakitud küüslauk ja basiilik.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 25 minutit.
Serveeri soojalt.
No comments:
Post a Comment