Wednesday, January 4, 2012

Ananassi-kohupiimakook

Saabusin poest koju teadmisega, et täna teen kohupiimakooki. Poest ostsin kaks 200 gr vanillimaitselist kohupiimapakki. Nüüd tuli veel leida õige retsept ja loota, et ülejäänu on kapis ikka olemas. Hapukoort küll nappis, aga selle eest lisasin maitsestamata jogurtit. Siit ka erinevus algse retsptiga. Kuna kodus õunu ei olnud, kastuasin kodus olemas olnud  ananssitükid omas mahlas 565 grammine purk.
Algidee Nami-Nami lehelt Õuna-kohupiimakoogi retseptist.

Koostis:
Tainas
6 dl neljaviljahelbeid
2 dl nisujahu
2 dl suhkrut
200 gr margariini
0,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola

Täidis
400 gr (algne retsept on 500 gr) kohupiima
1 dl hapukoort
2 dl maitsestamata jogurtit (algses retseptis on 200 gr hapukoort)
2 muna
1 dl suhkrut
1 purk ananssitükke omas mahlas (565 gr) või nagu algne retsept pakub välja, 3-4 õuna
1 spl sidrunimahla


Valmistamine:
Sulata margariin.
Lisa suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber.
Sega kõik omavahel tainaks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Murenda 2/3 tainast koogipõhjaks.
Sega omavahel täidise ained -  munad, kohupiim, hapukoor, maitsestamata jogurt ja suhkur.
Nõruta ananassitükid ja lõika nad väiksemateks tükkideks. Sega kohupiimamassi hulka.
Vala segu tainale.
Lisa ülejäänud tainale 1 spl jahu ja puista kohupiimasegule.
Küpseta 175-kraadises ahjus u 40 min.

Head maiustamist.

No comments:

Post a Comment