Monday, August 7, 2017

Hapukoore rabarberi-mustikakook

Hapukoore rabarberi-mustikakook

Vana hea klassika!
Tegemist on muretaina põhjal hapukoorekattega ja suvesaadustest tulvil koogiga. Kevadel võib teha ainult värskest rabarberist, suve poole lisada erinevaid marju. Piltidel on kook just mustikate ja rabarberiga. Lihte valmistada ja maitsev suutäis peret või külalisi rõõmustamas!



PÕHI
200 g nisujahu
1 muna (toasoe)
100 g võid
4 sl suhkrut

TÄIDIS
300g hapukoort
2 muna
4 sl suhkrut
200 g rabarberit
marju

Vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja sega või mikserda ühtlaseks. Lisa jahu ja sega käte vahel kokku tainas. Aseta kilesse mähituna külkappi tahenema, umbes pooleks tunniks.

Haki rabarber. Kui kasutad noori võrseid, ei ole vaja rabarbrit koorida. Sega omavahel hapukoor, muna ja suhkur.

Suru muretaigen 24 cm-se läbimõõduga vormi põhja ja seintele. Pane veelkord külmkappi, pooleks tunniks ootele.

Nüüd küpseta põhja 200-kraadises ahjus u 12 minutit, kuni põhi on kuldpruun.

Laota tainale rabarberi tükid ja vala peale hapukooresegu. Küpseta 175 kraadi juures kuni täidis on hüübinud, u 20 minutit.

Lase koogil jahtuda.

Head nautimist!

Retsept pärineb algselt Perenaine.ee






No comments:

Post a Comment