Monday, January 30, 2012

Hakkliha, oa ja suvikõrvitsasupp

See, et kraadiklaas näitab uhkelt juba -17 C ja aina külmemaks läheb, tähendab seda, et tuleb leida võimalusi sooja saamiseks ja selle hoidmiseks. Üks mõnus võimalus on suppi keeta ja seda siis nautida. Peale taldrikutäit suppi on keha jälle soe ja valmis uuteks katsumusteks.

Siin siis minu üks lemmiksuppe talvsisel hooajal. Komponendid varieeruvad vastavalt sellele, mida parasjagu kapis on.

400 gr veisehakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
1 purk (400 gr) punaseid ube
1 purk (400 gr) valgeid ube
0,5 suvikõrvitsat
1 purk (400gr) purustatud tomatid
1 spl oliiviõli
1 puljongikuubik
2 tl Vegeta maitseainet vm puljongimaitseainet
rohelist sibulat
hapukoort või maitsetamata jogurtit

Pane pott tulele, lisa õli.
Prae hakkliha, sibul ja küüslauk. Mõne aja pärast lisa viilutatud porgand.
Nõruta ja pese purgioad.
Lisa supile puljongikuubik ja puljongimaitseaine. Lisa u 1,7 l vett ja purustatud tomatid.
Lisa ka oad ja suvikõrvits.
Las supp keeb tasesel tulel kuni porgand on pehme. Maitse ja lisa vajadusel puljongimaitseainet.

Serveeri rohelise sibula ja hapukoore või maitsestamata jogurtiga.
Kogusest piisab 6 inimesele.

No comments:

Post a Comment