Seda kooki saab kohe suure plaaditäie. Kokku u 30 tk.
Mul oli vaja külla kaasa võtta midagi kümnekonnale inimesele, nii sai retseptidest välja valitud just see, üks mu lemmik kohupiimakooke. Maitsvaks teeb see, mida sa kohupiimakoogile lisad, kas marju, õunu või muid kompottpuuvilju. Seekord oli mul olemas terve purk konservirsikuid (850 gr) ja nii sai need kasutusse võetud.
Algidee on raamatust Head isu! Suur küpsetamisraamat. Kohandatud.
Kook ise järgmine.
Taigen
8 dl nisujahu
3 dl suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl söögisoodat
1/2 tl soola
250 gr sulatatud võid või margariini
100 gr hapukoort
1 muna
Täidis
1 purk (850 gr) konservvirsikuid
600 gr kohupiima
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
1 spl sidrunimahla
Sulata või või margariin. Sega kuivained kokku ning lisa sulatatud ja jahutatud või või margariin. Jäta pool taignast ootama, teisele poolele lisa hapukoore ja munasegu, see taigen suru ahjuplaadile.
Nõruta virsikud ja tükelda kuubikuteks. Sega need kohupiimast, suhkrust, munadest, vanillsuhkrust ja sidrunimahlast tehtud segu hulka.
Määri täidis taignapõhjale ja murenda peale järelejäänud taigen.
Küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit.
Jahtunult lõika kook tükkideks.
Imehea maius on valmis nautimiseks.
No comments:
Post a Comment