Seekord sai porgandist lahtist pirukat tehtud. Selline mõnus juustune ja lisaks veel toorjuustulaevakestega. "Midagi nii head ma polegi saanud", oli see, mida mu kallis mees seda süües ütles.
Jätkub kuuele kuni kaheksale
Tainas:
2,5 dl jahu
1 dl riivjuustu
100 gr võid
2-3 sl külma vett
0,5 tl soola
Täidis:
1 suurem või 2 väiksemat sibulat
3-4 porgandit
1-2 sl õli
2 küüslauguküünt
1 tl pizzamaitseainet (Santa Maria)
1 tl vahemere ürdid (Santa Maria)'
1 tl sidrunimahla
3 muna
2 dl piima
1 dl riivitud juustu
100-150 gr meelepärast toorjuustu
Sega köögikombainis või käsitsi jahu, sool, juust ja külm või. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 26 cm läbimõõduga vorm tainaga ja pane 10 minutiks külma. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki sibul ja riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit õlis madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa pressitud või hakitud küüslauk. Lisa sidrunimahl.
Vahusta munad piima ja maitseainetega.
Tõsta porganditäidis eelküpsetatud põhjale. Riputa üle riivjuustuga ja vala peale munasegu. Tõsta lusikaga peale toorjuustukuhjakesed ehk laevukesed. Küpseta ahju alumises osas 25 minutit või kuni pirukas on küps.
Algallikas: Pirukad 2 (Angeelika Kang ja Lia Virkus)
No comments:
Post a Comment