Thursday, May 10, 2012


Naadipirukas


NAAT - kevade hitt, kahtlemata. Kes oleks võinud arvata, et see vennike, keda aastaid olen lihtsalt välja urgitsenud kui umbrohtu oma aias, leiab lõpuks tee minu toidu sisse. Tõepoolest, alles sel aastal olen korjama hakanud kõiksugu rohelist kraami, kuna neis nii palju kasulikku leidub ja laialdaselt sellest ka juttu on. Vaata millist toidublogi tahes ja retseptidega hätta ei jää. Naadis on C-vitamiini, eeterlikke õlisid ja eriti rikas E-vitamiini poolest.




Tainas:
200 g võid
200 g hapukoort
350 g nisujahu
noaotsatäis soola

Täidis:
100 kuni 200 g noort naati
1 sl õli
100 g sibulat
300 kuni 400 g kodujuustu (kasutasin Valio 380 gr 3,8%)
1 muna
1 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart

Valmistamine:
Taina valmistamiseks sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks, pane kuni pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Rulli välja, aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi või ümmarguse koogivormi (kasutasin 28cm läbimõõduga) peale.


Täidise valmistamiseks pese ja nõruta noored naadilehed hoolega. Kuumuta kuival teflonpannil läbi, kuni lehed on "närtsinud", siis loputa kiiresti külma vee all, suru hästi kuivaks ja haki väiksemaks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa tükeldatud naadilehed, kodujuust, pune, sool ja pipar, viimasena sega hulka muna (jäta veidi muna piruka määrimiseks).

Tõsta täidis tainale ja kata ülejäänud tainaga. Suru servad kokku, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, tee kahvliga mõned torked sisse.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Allikas: NAMI-NAMI

No comments:

Post a Comment