Siinkohal veel üks porgandikook, mida on koguseliselt rohkem kui ühes varasemas porgandikoogi postituses. Seda kooki tegin 35x26cm koogivormis, nii tuleb mõnusalt paks kook. Katteks toorjuustuglasuur.
4 dl suhkkrut
4 muna
2 dl õli
6 dl riivitud porgandit
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 tl kaneeli
Glasuur:
200 gr toasooja maitsestamata toorjuustu
3 dl tuhksuhkrut
2 spl vanillsuhkrut
Kaunsituseks:
kookoshelbeid
Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa õli ja riivitud porgand.
Ühenda jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel, sega kuivained ettevaatlikult tainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadi juures 35-40 minutit, kontrolli tikuga küpsust.
Lase koogil jahtuda.
Sega glasuuriained ja määri koogile. Raputa peale kookoshelbeid.
Allikas, mugandatult: Pereköök mai 2010
No comments:
Post a Comment