Sunday, October 18, 2015

Peedi-šokolaadikook

Tegemist on ühe väga mõnusa šokolaadise koogiga, mille nö salakomponent on peet.
Peet annab koogile mahlasuse.



Vaja läheb
200 g võid
225 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
3 muna
3 dl suhkrut
4 dl keedetud peeti
2 sl tsitruslikööri või apelsinimahla
150 g Kreeka pähkleid
1,5 dl nisujahu

Galsuur
75 gr tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
0,5 dl kanget kohvi
50 g toasooja võid
100 g maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut

Sulata või ja tõsta pliidilt. Lisa potti hakitud šokolaad ning sulata segades.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavahule vedel või-šokolaadisegu. Lisa peet, liköör või mahl ja purustatud pähklid ning sega läbi. Osa pähkleid jäta koogi kaunistamiseks.
Lisa ka jahu, sega ühtlaseks tainaks. Laota see küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile (nt 24x34 cm).

Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase jahtuda.

Glasuuri jaoks sulata potis tükeldatud šokolaad, või, toorjuust, tuhksukur ja kohvi.  Laota segu koogile. Kaunistuseks võid koogile asetada pähkleid.


Mugandatud Lia Virkuse raamatust Lia köök



No comments:

Post a Comment