Tuesday, February 21, 2012

Tiigrikeeks

See on üks vana hea retsept, mis mu retseptiraamatus kirjutatud on. Pärit on see Rootsist kus ma aastaid (vist isegi kaks aastakümmet juba) tagasi lapsehoidjana ühel suvel töötasin. Keeks ise lihtne ja proovitud, seega kui on keeksi isu võib julgelt soovitada. Jätkub kindlasti 8 sööjale. Eriti hea õhtuse tee kõrvale.

Vajad:
2 muna
2 dl suhkrut
50 gr küpsetusmargariini
1 dl piima
1,75 dl jahu
1,5 tl vanillsuhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
0,5-1 spl kakaod

Sulata margariin ja lase pisut jahtuda.
Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks. 
Sega eraldi kausis jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber. 
Ühenda suhkru-munasegu jahu vanillsuhkru küpsetuspulbri seguga. Lisa ka piim ja sulamargariin. 

Vala võitatud vormi pool kogusest. Järelejäänule lisa kakao. Sega ühtlaseks ja vala vormi. Soovi korral võid noaga siiru-viirutada. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 30 minutit.  

No comments:

Post a Comment