Friday, March 7, 2014

Kakao-kohupiima-puuviljakook

Kakao-kohupiima-puuviljakook

Algselt on retsept pärit Silja Luide toredast kokaraamatust Lihtsad ahvatlused. Sain raamatu jõuludeks ja olin kohe alguses pannud paberilipikud vahele, mida tahan kindlasti proovida. Kätte jõudis vabariigi aastapäev ja hea põhjus taas küpsetada. Valisin raamatust kaks kooki, arvestades koostisosade olemasolu kodus.

Esimeseks valikuks oli kohupiima-kirsikook, mille nimetasin ümber kakao-kohupiima-puuviljakoogiks. Kook on pruun - kakaone ja mõnusalt pehme. Kuna minul kirsse parajasti ei olnud, asendasin need virsikukompotiga ja tuli väga maitsev kook. Soovitan kindlasti ja proovin kindlasti veel teha ka kirssidega.

Kook ise järgmine:
1 pk Erika tordipulbrit (5 sl tõsta kõrvale, läheb täidisesse)
70 gr toasooja võid
4-5 sl vett

Tõsta 5 sl tordipulbrit kõrvale. Vala ülejäänud pulber kaussi ja sega toasoe või ja veega ütlaseks massiks. Suru tainas lahtikäiva 24-26 cmläbimõõduga ettevalmistatud koogivormi põhja ja u 2 cm kõrguselt äärele. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:
3 muna
200 gr hapukoort
300 gr vanillimaitselist kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 sl maisitärklist (asendasin kartulitärklisega)
2 sl kakaopulbrit
200-300 gr kirsse või muid marju või puuvilju (kasutasin virisikukompotti)

Sega kergelt lahtiklopitud munad hapukoore, suhkru ja kohupiimapastaga. Sega omavahel kakaopulber, maisitärklis ja 5 sl tordipulbrit. Lisa kohupiimasegule ja sega ühtlaseks. Viimasena lisa hakitud kirsid (või muud marjad, puuviljad). Vala täidis vormi ja küpseta 170 kraadi juures u 50 min kuni täidis on tahenenud. Lase koogil praokil uksega ahjus jahtuda. Kook on eriti hea üleöö külmkapis seisnuna.





No comments:

Post a Comment