See on keeks, juustuga. Väga mõnus juustu-aukudega tegelane, keda on raske rahule jätta kui ta ahjusoojana lauale ilmub.
Keeks on päris Ragne blogist kokkama.ee, pisikeste lisandustega.
Keeks:
3 muna
0,75-1 tl soola
1 tl suhkrut
120 gr võid
275 g (2,5 dl) maitsestamata jogurtit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl magusat paprikapulbrit (kasutasin selle asemel 1 tl Meira kartulimaitseainet)
360 gr (6 dl) nisujahu
2 sl majoneesi
150 gr riivitud juustu (hea oleks, kui oleks mõne tugevama maitsega juustusort)
1 tl seesamiseemneid (pealeriputamiseks)
1 tl linaseemneid (pealeriputamiseks)
Vahusta munad suhkru ja soolaga, lisa sulatatud või, jogurt, küpsetus-ja maitseainega segatud jahu. Sega ühtlaseks massiks ning seejärel sega sisse majonees ja riivitud juust. Silu pind kergelt lusikaga siledaks ja lisa seesami-ja linaseemned. Vala tainas võiga määritud keeksivormi (mahult 1,5 l) ja küpseta 175 kraadi juures ca 50-55 minutit.
Maitseb hea nii soojalt kui jahtunult.
No comments:
Post a Comment