Selle jõulu kook - moka-juustutort ehk ka kohvi-juustutort.
Maitses imehästi nii jõululaupäeval kui perega koos istusime kui ka kaks päeva hiljem suuremas pereringis. Tort kadus laulat kiirelt ja sai vaid kiidusõnu. Õnneks olin fotokaga ikka õigel ajal veel kohal ja sain mõned kaadrid sellest maiusest.
Moka-juustutort
Põhi
10 digestiivküpsist
75 gr võid või küpsetusmargariini
Täidis
600 gr toorjuustu (sobib ka mascarpone)
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
1,5 dl vahukoort
0,5 dl jahu
2 sl lahustuva kohvi pulbrit
Peale
2,5 dl vahukoort
1 sl suhkrut
kakaod peale raputamiseks
Valmistusviis
Kuumuta ahi 160 kraadini. Sulata margariin ja sega purustatud küpsistega. Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru küpsisepõhi vormi põhja.
Sega (toasoe) toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber ja 2 sl vett ning vala segu ülejäänud massi hulka. Lisa vahustatud koor. Sega ühtlaseks ja vala vormi põhjale.
Küpseta 55 minutit. Lülita ahi välja ja jäta kook umbes tunniks avatud uksega ahju nö järel-küpsema.
Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kata kook suhkruga maitsestatud vahukoorega. Sõelu peale kakaopulbrit.
Mugandatud raamatust Tordiraamat (Lia Virkus, Angeelika Kang)
No comments:
Post a Comment