Tegemist on väga mõnusa suvise toorjuustukoogiga. Mustikas oma headuses lisab vaid suvist meeleolu.
Põhja jaoks:
ca 150 gr Digestive küpsiseid
50 gr võid või margariini sulatatult
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud margariini või võiga. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ja külgedele.
Täidiseks:
400 gr toorjuustu (kasutasin Farmi oma), toasoojalt
250 mascarpone toorjuust, toasoojalt
2 muna
1 munakollane
1,5 dl hapukoort
1 tl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
200-300 gr mustikaid
Sega täidise ained omavahel. Mustikad lisa kõige viimasena ja võimalikult vähese segamisega.
Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 45-50 minutit.
Täidis peakski ahjust välja võttes olema kergelt võdisev, siis on kook valmis.
Lase koogil täielikult jahtuda, parim üleöö külmkapis.
Kaunista ja serveeri.
No comments:
Post a Comment